Министарка здравља проф. др Даница Грујичић предложила је укидање друштвених мрежа Фејсбук, Твитер, Инстаграм и Тикток на одређени период. Она је дала овај предлог након две стравичне трагедије које су Србију завиле у црно.

  • Можда је потребно на једно месец дана прекинути све и Фејсбук и инстаграм и све ове мреже и тик ток и твитер. Месец дана рестарта, нека се врате неким нормалним акцијама. Тикток је у жижи јавности, ништа није бољи ни Твитер. Имате људе који су фрустрирани, који ту своју фрустрацију, уместо да оду код психолога и лепо попричају. Ето позив младима, да се определе за клиничку психологију, дајте да помогнемо земљи – рекла је Грујичић за Пинк.

Подсетимо, више деце је ових дана приведено на информативни разговор јер су јавно претили да ће починити сличан масакр као што се 3. маја десио у ОШ „Владислав Рибникар“, или су величали злочин који је почињен.

  • Ја само молим ове коју пишу којекакве глупости, сад ће да ураде ово или оно, или величају убице или криминалце, да само схвате да они нису никакви опасни ни момци нити феноменалне девојке – рекла је Грујичић.

Грујичић је данас раније навела да је на Дечју клинику за неуропсихијатрију јуче примљено четворо деце од којих је двоје имало идеју да треба некога да убију, а двоје да убије себе, али су приметивши да са њима нешто није у реду дошли по стручну помоћ у ову здравствену установу и захтевали да буду хоспитализовани.

  • Немојте слати мрзитељске поруке по мрежама. Можда је тренутак да се све те мреже укину у Србији, бар на неко време. Неко ће рећи, она је радикална увек је била таква, у медицини ако не постоји хијерархија и протоколи ми губимо пацијента а ми доктори немамо тај луксуз – рекла је министарка здравља.

Незапамћена трагедија у Србији се догодила 3. маја у београдској основној школи на Врачару, када је ученик седмог разреда ушетао у школу са очевим оружјем. Он је прво убио чувара школе Драгана Влаховића и дежурне ученице, затим је свој поход наставио кроз хол школе до кабинета за историју. Тамо је убио петоро вршњака, ранио наставницу историје и још шест ђака.

Оставите Коментар