У уторак, у вишенационалном делу Косовске Митровице, Бошњачкој махали, уклоњена је бетонска цев – такозвани „Трг Адема Јашарија“.

Инцидент у овом делу Митровице, који се догодио прошле недеље, када је албанског младића ватреним оружјем ранио његов сународник, догодио се, како сазнајемо, управо због уклањања „трга“, јер се једна група грађана противила томе.

„Трг“ је, подсетимо, уклоњен након што је то претходне вечери учињено и са последњом барикадом у овом граду и на Северу Косова и Метохије.

Бетонска цев, напуњена цементом, са албанском заставом и металном плочом на којој је било исписано име команданта Ослободилачке војске Косова, Адема Јашарија, на централној раскрсници у Бошњачкој махали, постављена је у јулу 2014. године, након што је започета, а потом и заустављена изградња Трга Цара Лазара.

Сличан трг, који је носио назив „ОВК“, на улазу у Суви До, који је постављен када и онај са именом Јашарија, уклоњен је пре тачно годину дана, чему је присуствовао и градоначелник Јужне Митровице, Агим Бахтири.

За сада, међутим, нема потврде да је Бахтири присуствовао и овом уклањању, а косовски медији преносе да су „трг“ уклонили албански грађани.

Акција уклањања уследила је након што је тешка механизација уклонила последњу барикаду на Северу, постављену током јулске кризе 2011. године.

Прочитајте још:  РАТКО НИЈЕ КРИВ: Хаг ослободио Младића у случају “Маркале“  

ИСТОРИЧАР ОТКРИВА: Шешељ, Ђинђић, Ђилас, Расим и Чанак су потомци Немањића!

ЗУКОРЛИЋ ОТКРИВА: Ђинђићеве реформе пропале јер је радио са “стоком“

Извор: Коссев