Посланик Владимир Ђукановић огласио се на свом фејсбук налогу и стао у заштиту Српске православне цркве од напада безбожника разних врста.

Он је нагласио да исти они који цркву презиру коментаришу ко ће бити нови патријарх.

,,Поново се повампирују авети црвене куге. Безбожници свих могућих врста, секташи, сатанисти, анархисти, титоисти… Све са једним циљем- ударити по нашој Светој Цркви. Ударити на монаштво, свештенство, на епископе, вређати мртвог Патријарха. Три дана уназад потомци ознаша и удбаша нам говоре како је Свето Причешће нездраво, како тело и крв Христова су заразни. Не схватају несрећници да је њихов мозак мржњом заражен.

Потомци оних који су са великим задовољством палили цркве или их у штале претварали, они који су празнили домаћинима амбаре, који су бријали браде свештеницима и убијали владике и који су певали песме како против Бога ратују, повели су по упокојењу Његове Светости Патријарха Иринеја нову битку против верујућег народа и наше Свете Цркве. Битку против домаћинске Србије.

Исти ти, који Цркву презиру из дна душе, не презају да коментаришу ко ће бити нови Патријарх, па чак и предлажу по друштвеним мрежама који им је најбољи. Говоре како ће Вучић да изабере Патријарха, јер код њих у души не постоји Дух Свети. Они негирају Његово постојање, па самим тим мисле да Патријарха бирају политичари. Њима је Црква увек била Централни комитет, а Брозa су држали за Господа, па мисле да сви морамо као и они да живимо тако обезбожени. За њих је Свето Причешће лизање кашичице. Има ли веће срамоте по њих и веће увреде која се чини према Цркви и сваком од верујућих људи?

Апелујем на државу да заштити људска права верујућег света у Србији. Нема потребе за кажњавањем унесрећених и обезбожених који све ово чине, јер они су већ својим таквим животом кажњени. Ипак, ако се не стане у заштиту верујућих људи, плашим се да ћемо и у Србији ускоро морати да бранимо светиње.“

Оставите Коментар