Украјина предлаже НАТО-у да користи ваздушни простор изнад Kрима за своје операције, изјавио је министар за инфраструктуру Украјине Владислав Kриклиј

Министар је током састанка са замеником генералног секретара НАТО-а за одбрамбену политику и планирање Патриком Тернером рекао да се Украјина држи курса интеграција у евроатлантске системе колективне безбедности и да је једно од најважнијих питања – размена података о ваздушном саобраћају.

Узимајући у обзир ажурирани билтен о безбедност летова ЕАСА (Европска агенција за ваздухопловну безбедност) у Симферопољском региону контроле лета и укидања ограничења Федералне управе за цивилну авијацију САД за летове у Симферопољском подручју, предлажемо да се тај део ваздушног простора користи за ваздушне операције НАТО-а: за транспорт снага, опреме, терета и томе слично. Надамо подршци НАТО у праћењу ваздушне ситуације дуж руске границе“, преноси речи Kриклија прес-служба Министарства инфраструктуре.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Владислав Kриклиј и Патрик Тернер имали су састанак током радне посете украјинске владине делегације Бриселу на челу са премијером Денисом Шмигаљом.

Подсетимо, Kрим је постао део Русије 2014. године, након референдума на којем је убедљива већина становника овог полуострва гласала за улазак у састав Руске Федерације.

Оставите Коментар