Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов рекао је да не види опасност од инвазије Русије великих размера.

Он је такође рекао и да се за сада не планира увођење ратног стања у Украјини.

– Уводити ратно стање, дизати тензију, плашити људе нема потребе. Ситуација је под контролом, јасно нам је шта се дешава – рекао је Данилов.

Он је додао да све зависи од околности.

– Не видимо велику опасност у вези с тим шта се догађа на нашим границама. Подвлачим, ако је за већи део западног света то била новост, да се код нас наставља рат, да се дешава војна агресија Русије, за нас су то, на жалост, од фебруара 2014. године, свакодневне ствари. Ако говоримо о великом нагомилавању снага, на чему инсистирају неки медији у иностранству, још једном кажем, ми тако нешто не видимо – рекао је Данилов.

Он је додао да Украјина помно прати шта се дешава на њеним границама и да тренутно нема опасности од отворене агресије Русије.

– Шта ће се десити сутра – о томе ћемо сутра разговарати – рекао је он.

Подсетимо, Kијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања “агресивних дејстава” Русије у близини граница Украјине.

У Москви наглашавају да се премештање трупе врши у складу са Уставом и унутар територије Русије а да западне земље ту тезу користе као изговор за даље ширење НАТО.

Оставите Коментар