АМБАСАДА Украјине у Црној Гори захвалила је председнику Црне Горе Милу Ђукановићу након што је синоћ поручио да “Црна Гора понавља недвосмислену подршку независности, територијалном интегритету и суверенитету Украјине у оквиру њених међународно признатих граница”.

– Хвала на подршци Црне Горе у овом тешком за нас тренутку – наведено је на званичном Твитеру налогу украјинске амбасаде.

Из амбасаде су захвалили и Министарству вањских послова, на челу са Ђорђем Радуловићем, који су истакли да је одлука кршење суверенитета и територијалног интегритета Украјине.

Ђукановић је на свом Твитеру објавио да осуђује све акте о признању, којима се, како он сматра, „крши међународно право“.

„Осуђујемо све акте о признању области Доњецка и Лугањска као независних ентитета, којима се крши међународно право и међународни поредак заснован на праву“, навео је Ђукановић.

Он је истакао да Црна Гора понавља недвосмислену подршку независности, територијалном интегритету и суверенитету Украјине у оквиру њених међународно признатих граница.

Оставите Коментар