Украјински војни извиђачи извели су вежбе у близини административне границе са Кримом, саопштила је прес-служба команде здружених снага Оружаних снага Украјине.

„Војни извиђачи тренутно изводе борбене задатке у близини административне границе са привремено окупираном територијом Крима, увежбавају пружање отпора непријатељу на малом растојању“, наводи се у саопштењу.Према подацима прес-службе, украјинске снаге крећу у извиђање што је могуће пажљивије.

„Након изласка на ватрену линију, борци су се кретали по бојном пољу на различите начине, међусобно покривајући једни друге. Та метода омогућава да се циљано пуца са различитих положаја и истовремено извиђају активности непријатеља и терен“, наводи прес-служба официра за груписање снага, потпуковника Кирила Хољавка.
С тим у вези, прецизирао је да су извиђачи разрадили метод извиђања са циљем изненадног напада на објекат чија је сврха одузимање докумената и оружја. Сваки извиђач који је део борбене групе мора бити обучен за такве технике извиђања, додао је потпуковник.

Подсетимо, украјински лидер Владимир Зеленски обећао је у свом новогодишњем обраћању грађанима земље да ће 2022. године Оружане снаге Украјине моћи да се фотографишу на Криму и у Донбасу. Према његовим речима, Кијев ће обезбедити станове свим учесницима војне операције на истоку земље.

Оставите Коментар