Украјинска војска је допремила око 150 јединица наоружања и технике у насељена места која контролише Kијев на линији раздвајања у Донбасу, саопштили су представници самопроглашених република.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оружане снаге Украјине су поставиле 133 противтенковске мине код Меринке, близу Доњецка и Доломитнова, код Горловке, у непосредној близини кућа и путева, изјавио је портпарол полиције Доњецке народне републике.

У Луганској народној републици су раније избројали 23 јединице наоружања у предграђима, између осталог три борбена пешадијска возила БМП-2.

У фебруару ове године дошло је до заоштравања ситуације на истоку Украјине. У региону се практично сваки дан бележи размена ватре, укључујући уз употребу минобацача и бацача граната. Стране се међусобно оптужују за погоршање ситуације.

У Донбасу су на снази додатне мере за осигурање примирја које предвиђају: потпуни прекид ватре, забрану распоређивања наоружања у насељеним местима и употребу дронова.

Kонтакт група за решавање ситуације је од почетка 2014. године усвојила три документа којим се препоручују кораци за деескалацију конфликта, али борбе се и даље настављају.

Оставите Коментар