УКРАЈИНСКА Ирина Сјеидханова, која се представља као новинарка, правница и блогерка, и активна је на Твитеру где објављује углавном на (исквареном) српском језику, позвала је грађане Србије да насилно свргну власт, као што су то Украјинци урадили на Мајдану.

– Ако стварно хоћете да скинете своју владу, која вам не одговара, ви знате шта мора да се уради. Да, биће погинулих, можда чак и више од стотине, као у Кијеву 2014-те. АЛИ СЛОБОДА НИКАД НИЈЕ БЕСПЛАТНА. Срећно свима ко жели промене за лепу Србију – написала је она на Твитеру.

Када су јој корисници Твитера скренули пажњу да позива на насиље, она је рекла да ће они који су то тако схватили заувек живети под диктатуром.

– Имали сте пре пар година протести. Имали и белоруси 2020те. Јел је циљ постигнут? Мајстори сте само друге да судите. Али смо једини ко је успео – наводи она.

На украјинском Мајдану, који се може сматрати уводом у тренутне крваве догађаје у тој земљи, смењен је председник Виктор Јанукович (што је противно Уставу Украјине), а потом је Русија анектирала Крим.

Оставите Коментар