Невладина организација “Удружење Крокодил“ и Иницијатива младих за људска права су организовале акцију кречења графита подршке српском народу на Косову и Метохији.

Та НВО је јавно приказала своју акцију на Славији, у којој су учествовали и избегли држављани Украјине.

Такође су представили своју активисткињу из Украјине Ану Луциук, која је учествовала у овој акцији.

‘’Избеглица из Украјине Ана Луциук кречи у Београду, на Славији мурал посвећен Косову и Обилићу. 18.фебруар, дан после годишњице од проглашења лажне непризнате независности!’’, пише у опису видео снимка објављеног на Твитер налогу портала Националист.

У оквиру исте акције, прекречен је и графит са натписом „Кад се војска на Косово врати“.

Слова графита, који се налазио на бочном зиду Института за хемију, технологију и металургију, била су у црвеној, плавој и белој боји исписана ћирилицом.

Софија Тодоровић из „Иницијативе младих за људска права“ рекла је за Танјуг да је у тренутку грађанске акције кречења зида на терен изашла полиција, те да су учесницима у тој акцији, која је успешно завршена, писане казне.

У једном тренутку, непознате особе отеле су канту фарбе и покушали да је баце, али нису успеле.

Када су се комунална милиција и патрола удаљили са лица места, графит је прекречен.

Што се тиче НВО ‘’Удружења Крокодил’’, ради се о организацији која око себе окупља украјинску и руску опозициону емиграцију. Они организују сусрете и предавања на различите ‘’антиратне’’ теме путем група на друштвеној мрежи Телеграм.

Оставите Коментар