ПОСЛАНИК Врховне раде Украјине Роман Костенко предложио је да се украјинске ракете усмере на руска нуклеарна постројења.

Костенко је подсетио да Русија има једну од најјачих војски на свету и највећи нуклеарни потенцијал. Према његовом мишљењу, Украјина томе треба некако да се супротстави, рекао је он за „4. канал“.

– Сада су нам потребне ракете домета најмање до хиљаду километара које би требало да буду у нашој служби и превентивно прете Москви – рекао је посланик.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Украјински парламентарац предложио је да Кијев упери ово оружје у нуклеарне електране у Русији. Према његовим речима, то ће омогућити „равноправно“ вођење дипломатије са суседном државом.

– Москва треба да зна да имају нуклеарне електране, онакве какву смо ми имали у Чернобиљу, и да ће наше ракете једноставно долетети тамо – уверен је политичар.

Украјински државници и стручњаци редовно дају ратоборне антируске изјаве. Тако је политиколог Зиновиј Свереда предложио да се заузме Крим, „приреди Перл Харбор руској флоти“ и минира Керчки мост. Бивши посланик Врховне раде Андреј Билецки пожелео је да се Кубањ и Кавказ „врате силом“.

У Државној думи ове изјаве називају празним речима. Заменик председавајућег Одбора за одбрану Александар Шерин претпоставио је да је таква ратоборна реторика кијевских политичара покушај да се игра на осећања становника земље и одврати их од унутрашњих проблема Украјине.

Оставите Коментар