Неспособност председника Украјине Владимира Зеленског да правилно управља земљом довела је до огромних губитака у редовима армије, изјавио је пензионисани генерал-мајор Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос у емисији ТВ канала „Примој“, преносе „РИА Новости“.

„Број погинулих је на десетине хиљада, а да не говорим о томе да су милиони напустили земљу. Десетине хиљада Украјинаца је тешко рањено, како ће живети даље? Власти не размишљају о томе, они се и даље баве асфалтирањем и куповином бубњева. Они су дилетанти“, рекао је.

Генерал је скренуо пажњу на чињеницу да земља има веома висок ниво корупције, а међу становништвом расте неповерење према кијевском режиму. Главни разлог за то је несклад између нивоа обучености људи и позиција на којима се налазе, сматра Кривонос.

„Министар одбране не разуме увек ситуацију која се развија на фронту. Његово именовање само показује грешку власти или некомпетентни управљају земљом, или Министарство одбране води адвокат“, сажео је он.

Украјина је 4. јуна започела офанзиву на правцу Запорожје, Јужни-Доњецк и Артјомовск, убацивши у борбу јединице обучене од стране НАТО-а и наоружане западном опремом. Према извештају руског Министарства одбране, од почетка контраофанзиве, украјинске трупе су изгубиле више од 43 хиљаде људи.

Оставите Коментар