КИЈЕВ је од 2007. развијао план рата са Русијом, признао је генерал-мајор Оружаних снага Украјине Виктор Назаров у интервјуу за портал „Укр лајф“.

Према његовим речима, украјински Генералштаб почео је са припремама за оружани сукоб са Москвом након говора председника Русије Владимира Путина на Минхенској безбедносној конференцији 10. фебруара 2007.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

– Нисмо седели скрштених руку… Разрађивани су војни документи и оперативни планови који су, између осталог, укључивали и рат са Русијом – истакао је Назаров.

Он је објаснио да су се Оружане снаге Украјине такође припремале за сценарио оружаног сукоба на истоку Украјине – у Донбасу, као и на полуострву Крим.

При томе је поновно уједињење Крима са Русијом ипак је изненадило Оружане снаге Украјине, додао је генерал.

– Са стратешког становишта, то није било неочекивано. Тактика коју су користили на Криму… да, она је била прилично неочекивана – објаснио је он.

Путин је на Безбедносној конференцији у Минхену говорио о кризи међународне политике и моделу међународних односа који је изградио Запад. Према његовим речима, униполарни свет је водио у ћорсокак. Тада је руски председник предложио да се модел промени како би се извукао из ћорсокака који сада видимо. Али украјинска војска је из тога извела сопствене закључке и почела да разрађује сценарије сукоба са Русијом на Криму, у Донбасу и другим регионима, све до правог рата.

Оставите Коментар