Након што су истраживачки новинари дошли до ексклузивног открића о споразуму Обавештајно – сигурносне агенције (ОСА) БиХ и Службе безбедности Украјине (СБУ) о коришћењу председнице удружења „Прогресивни развој организација и индивидуа“ (PROI) Уљане Бах као заједничког агента на ширењу црне пропаганде и класичних дезинформација против Србије и Русије, почела су на површину да излазе и нова сазнања о овој тајној операцији.

Будући да је за новог директора ОСА изабран Алмир Џуво, који се и раније налазио на њеном челу, претекли руководиоци ове службе су му одмах као свој врхунски „производ“ и једног од најкориснијих агената представили Бахову, а затим му као посластицу сервирали њен компромитујући снимак, на основу кога је 2017. године и врбована за сарадњу.

Међутим, Џуво се, згрожен оним што је видео на снимку, исповраћао по радном столу и поверљивим документима, те се касније, обливен хладним знојем, дрхтавим гласом клео да нешто одвратније није видео у својих близу 60 година.

Шта је то толико монструозно чинила Бахова да би до те мере узнемирила овог искусног и прекаљеног функционера, за сада (али не и задуго) остаје тајна. У сваком случају, остаје да се види колико дубоко је Уљана спремна да склизне како би задовољила своје амбициозне газде, делујући по принципу „једна раја, а два господара“.

Оставите Коментар