Врх црногорске полиције доживео је у петак у Требињу невиђени дебакл покушавајући да прикупи информације о здравственом стању лидера Демократског фронта Андрије Мандића, који је на кратко био хоспитализован у болници у овом граду!

Глас јавности дошао је у посед снимака са надзорних камера ове здравствене установе на којима је забележен долазак сумњивог лица које је црногорска полиција послала да се „неприметно“ ушуња у болницу и сазна која је Мандићева дијагноза.

Агилним и професионалним односом према пацијенту, бринући о поверљивости података, као и о безбедности, уљез црногроске полиције од надлежних у болници у Требињу не само да није прикупио податке о здрављу Андрије Мандића, већ је и снимљен!

Фото: glas-javnosti.rs

Подсестимо, Андрији Мандићу крајем прошле недеље нису допустили да пређе гранични прелаз између Републике Српске и Црне Горе, због чега му је позлило, и био је збринут у Хитној служби Опште болнице у Требињу. Установљено је да му је прорадила жучна кеса, која му је дуже време правила проблеме, чему је у огромној мери допринело и вишегодишње малтретирање од стране црногорског режима.

Након дијагностике, Андрија Мандић је у петак током дана хеликоптером, који му је обезбедио Милорад Додик, транспортован на Војно-медицинску академију у Београду, где је успешно оперисан, а већ наредног дана посетио га је и председник Србије.

Како је Глас већ писао, Душко Марковић председник Владе Црне Горе је након компликација са Мандићевим здрављем сав свој бес искалио на директора полиције Веселина Вељовића, називајући га неспособњаковићем, нестручним лицем, јер није адекватно проценио ситуацију и пронашао модел да се Мандићу, који није боравио у Србији, већ у БиХ, дозволи несметани улазак у Црну Гору.

Вељовић је у поменутим околностима, како извори из врха МУП-а Црне Горе говоре, трпео велико „пљување и вређање“ од Марковића, које не приличи функцији председника Владе, већ особама склоним уличарењу.

Фото: glas-javnosti.rs

Према истим изворима, Марковић је Вељовићу наложио да се хитно ангажују сарадници МУП-а Црне Горе из босанско-херцеговачких криминогених структура, како би прикупили информације и конкретна сазнања о здравственом стању Андрије Мандића, који се тада налазио у требињској болници.

По захтеву Вељовића, који је Марковићев налог пренео на најпоузданије припаднике МУП-а Црне Горе, једна од особа из сарадничке мреже црногорске полиције са подручја БиХ посетила је болницу у Требињу и настојала да без икаквих овлашћења прикупи податке о здравственом стању Мандића.

Када се утврди идентитет шпијуна у требињској болници, то ће, могуће је, отворити и питање незаконитог обавештајног рада на територији друге државе.

Оставите Коментар