Приближавањем конгреса ДПС све више се „шушка“ да једна малобројна, али забринута и одважна, групица делегата, која препоручује себе за нове функције „реформисаног“ ДПС, у страху од Вође и његових доушника, у тајности припрема „резолуцију о мајбаху“ (за слабије упућене „maybach“ – супер луксузна верзије мерцедеса), коју ће предложити за усвајање на конгресу.  

Како се може чути у кулоарима, резолуција би била сачињена у форми питања и тражила би одговор на свакодневне и животне теме које тиште грађане Црне Горе. Питања су пре све замишљена као анкета за будућег (старог и вечног) председника ДПС, на које би он требало да одговори пре гласања о реизбору. 

Према расположивим сазнањима, прво питање било би „да ли ће се председник, Мило Ђукановић, након „реформског“ конгреса возити у старом „нереформисаном“ мајбаху (600.000 евра), или ће купити нови, „реформисани“ (900.000 евра)? Друго би било „каква је стварна улога мајбаха у даљим „реформама“, јачању култа личности и даљем изругивању сопственом бирачком телу које не зна како да преживи у овом ковид-времену? Треће, „шта је реформскије – мајбах за једног Мила, или 14 станова за подстанаре који би се могли купити од његове продаје“? Четврто, „кога председник подржава више –  мајбах или подстанаре који чекају да се оба мајбаха продају (једног је већ напустио бивши премијер), а да би они ушли у стан“? Пето, „да ли ико од председника партија социјалистичке провенијенције, позиционираних десно од центра, како „нови ДПС“ квалификују његови „идеолози“, вози мајбах“? Да ли га вози Меркел, Макрон, Конте, или председник било које суседне државе? Или је наш председник важнији од свих, иако је његова држава најзадуженија. 

Шесто, „да ли би новим „реформисаним“ мајбахом Ђукановић ишао на литургију код Дедејића, с обзиром старим мајбахом није ишао, нити се молио у Мирашевој цркви, иако је познато да је „обожава“ као неверник“? Седмо, „да ли ће будући мајбах бити, у духу губитничког расположења, у тамним бојама, или би могао бити отворено зелене боје налик на „комитске заставе“? Осмо, „да ли ће партија купити свом председнику мајбаха ако му га држава и АНБ одузме, или ће га председнику ипак купити неко из Дубаија, преко његовог личног амбасадора кога не обавезују одлуке владе“? А можда ће председник купити мајбаха од средстава са својих личних тајних рачуна (кажу многи да их има више). Девето, „ако се мајбах ипак прода да би младе породице никшићана ушле у стан, који аутомобил ће возити председник – ауди из гараже владиног сервиса, или ће, у духу еколошки просвећених социјалдемократских лидера севера Европе, на посао долазити градским саобраћајем“? Обавештени кажу да има још питања….

Треба сачекати конгрес и чути одговоре ако ове делегате уопште и пусте да у њему учествују, а није немогуће ни да ће их „замолити“ да одустану од оваквих питања која би могла „нарушити углед“ председника. Јер, ко је против председника – тај је против партије, а такво понашање у ДПС се мора санкционисати. 

Извор: Националист

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар