Тијана Бошковић предводила је Србију до титуле шампиона света, а какав драгуљ има српска одбојка свесни су и Турци који су пре седам година покушали да нам украду данас најбољу одбојкашицу света.

Турци су Тијани 2011. године нудили огромно богатство како би обукла дрес њихове репрезентације. Међутим, без обиза на „авионе и камионе“ које су јој сервирали на тацни Српкиња није имала дилему – одбила их је без размишљања, што је пре четири године српским медијима открио њен отац Љупко.

View this post on Instagram

?

A post shared by Tijana Bošković (@coti_18) on

Нудили су нам сјајне услове у Турској, али ја то не бих поднео. Не бих поднео да игра за било коју другу репрезентацију осим српске. Поносан сам на њу у сваком смислу. Дошла је из мале средине и успела да се докаже – рекао је пре неколико година Тијанин отац.

Турци су нуди пасош Тијани и њеној сестри, а Галатасарај страшан уговор. Како је Тијана тада причала нису питали шта кошта, али њој није пало на памет да игра за било коју другу репрезентацију осим за Србију.

– Моја породица и ја само 2011. године били гости у Истанбулу. Нудили су сестри и мени пасош, а Галатасарај уговор. Нису питали шта кошта. Али,  није било шансе да прихватим. Иако је све то што су нудили изгледало као бајка, нити сам помишљала на то, нити би тата то поднео. Само Србија је долазила у обзир! Ево и дан данас ме зову другарице и бивше саиграчице Херцеговине, честитају, причају како су навијале, то је још једна потврда да нисам погрешила – причала је тада Тијана.

Бошковићева је рођена у Требињу, а из Билеће је у Визуру стигла са 15 година.

– То је мали град у Херцеговини у коме за једну девојчицу није било избора јер је постојао само један спорт – одбојка. Старија сестра Дајана је прва почела да тренира, а ја тек касније на њен наговор. Мало по мало, стигла сам до првог тима у коме је Зоран Видаковић препознао мој таленат и тако је све почело. Сада цео тај период заузима посебно место у мом срцу – рекла је Тијана.

Advertisements