Умало јутрос није дошло до физичког обрачуна, када је одборник Демократског фронта Јанко Димић, показујући одборничку легитимацију, затражио од полиције да поступи по закону и пусти га да уђе у Скупштину општине, што су припадници приватног обезбеђења спречили
Дошло је до комешања, а потом је у намери да уђе и оде у скупштинску службу спречен и Kрсто Радовић, кога је одборничка већина сменила 11. јуна са функције председника Скупштине општине.

Припадници приватног обезбеђења правећи живи зид телима спречили су да у Општину уђу и одборници Мијомир Пејовић (Демократе), Ђорђије Вујовић (ДФ), као и Марко Марковић и Никола Јовановић који су вољом одборника ДПС, СД, Црногорске и Стевана Џаковића смиењени са места потпредседника Општине и шефа кабинета председника.

Након што полиција није склонила приватно обезбеђење и омогући му улазак у Скупштину, Димић је Општину упоредио са кућом Земунског клана у Шилеровој.

  • Ми је нећемо срушити, али ћемо криминалце из ње истерати – казао је Димић и затражио од полиције да она каже да ли се одборницима не дозвољава улазак.

Он је казао да није насилан и да само жели у складу са законским прописима да преда папире у скупштинску службу.

Мијомир Пејовић је тада запитао полицијског старешину шта онда кордон полиције ради на улазу у Општину, ако је приватно обезбеђење оно које спречава улазак.

Оставите Коментар