На Инстаграму су објављени јединствени снимци пилотирања летелицом „Сухој Суперџет 100“. Лет је изведен специјално за Међународни авио-космички салон „МАКС-2021“ који се одржава у Подмосковљу, преноси телевизија „Звезда“.

На снимку је приказано како авион полеће, прави заокрет изнад аеродрома Жуковски и подиже се у висине. Након неколико кругова изнад аеродрома, летелица се спушта практично до писте и поново узлеће.

Раније је министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров саопштио да Москва и Београд преговарају о испоруци авиона „Сухој Суперџет 100 у Србију“.

Међународни авијационо-космички сајам МАКС-21 обележава ове године 15. годишњицу постојања. Отворен је у уторак, а трајаће до 25. јула у Жуковском у Подмосковљу.

„Суперџет 100“ је први руски двомоторни регионални путнички авион, који је пробни лет имао 2008, а у саобраћају је од 2011. године. Тај напредни авион има 98 путничких седишта и може да се користи на краћим и средњим дестинацијама, а његов долет је до 4.500 километара.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар