Уместо рекламе за нови аутомобил или нови шопинг центар, билборд у центру Пирота красе 12 лица дечака и девојчица, ђака генерација свих пиротских основних и средњих школа.

На идеју да овако промовишу најуспешније ученике дошли су у Удружењу Мултилатерални центар које, у сарадњи са Градом, другу годину реализује пројекат у оквиру којег су постављени билборди.

Роберт Илић из овог Удружења каже да су реакције прошле године биле веома позитивне, па су одлучили да ове године опет на исти начин представе успешне младе Пироћанце.

Подстрек и за друге ученике, Фото: Љ. Ф./juznevesti.com
Подстрек и за друге ученике, Фото: Љ. Ф./juznevesti.com

Показало се да као прави потез. Клинци доводе другаре, родитеље и рођаке да баце поглед. Задовољни смо и ми и деца, јер је лепа варијанта да испливају неке праве вредности – каже Илић.

Засад је постављен један билборд у близини централног трга, а ових дана ће се поставити још један на другој прометној локацији.

Удружење је прошле године радило и филм са ђацима генерација пиротских школа, њиховим менторима и разредним старешинама, а план је да се ово године и то понови, како би инспирисали и друге ђаке да још више уче и напредују.


Љубомир Филипов

Оставите Коментар