Видео из Немачке приказује жену са тешким повредама лица, која говори да су је мигранти претукли без икаквог разлога док су је називали кучком.

Снимак који је окачила Стефани Кицкхоф (Stefanie Kirchhoff) скупио је пола милиона прегледа. Жртва бруталног напада се у видеу захваљује кенцеларки Ангели Меркел што је отворила границе и обогатила културу земље.

Немачка је доживела драстичан скок насилних кривичних дела од почетка мигрантске кризе 2015 године. Министарство унутрашних послова је саопштило да је број кривичних дела који су починили мигранти износи 402.741 што чини невероватних 27.6% кривичних дела у целој земљи.

Немачка власт није успела да имплементира ефикасну стратегију за сузбијање мигрантског насиља, што је случај и са другим земљама Европе. Са друге стране велик број Немаца незадовољан је понашањем режима који имплементира цензуру на друштвеним мрежама под изговорима „говора мржње“ и „ширења предрасуда“.

Снимак је више пута уклањан са друштвених мрежа под оправдањем да крши правила политичке коректности. Одређени број коментара је нападао жртву пребијања да шири расизам, јер помиње ко су нападачи.

Видео на енглеском и немачком можете погледати овде: