Представници Техничког ремонта Братунац данас су у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке уручили Министарству унутрашњих послова Републике Српске четири нова оклопна мултифункционална теренска возила Деспот. Представници Техничког ремонта Братунац данас су у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке уручили Министарству унутрашњих послова Републике Српске четири нова оклопна мултифункционална теренска возила Деспот.

Уговор о примопредаји Деспота потписали су министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор Техничког ремонта Братунац Славен Ристић.

Лукач је истакао да Специјална антитерористичка јединица сада има девет „деспота“, а наредне године биће испоручен још један.

  • Одлична је сарадња МУП-а Српске и Техничког ремонта Братунац. Прво возило деспот смо заједнички развили за шта је Влада Српске издвојила милион КМ – рекао је новинарима Лукач.

Он каже да је Деспот изузетно оклопно возило са сјајним перформансама и служи за унапређење безбједности у Српској и заштиту грађана.

  • Са Техничким ремонтом Братунац имамо потписан уговор о испоруци нових пиштоља и до краја године очекујемо да ћемо добити 1.500 комада. Надам се да ћемо развијати и остале пројекте значајне за МУП Српске – рекао је Лукач.

Ристић је нагласио да је Деспот модерно оклопно возило које је произведено у Републици Српској.

  • Технички ремонт Братунац имаће још квалитених производа, а од изузетног значаја је што Деспот извозимо, а интерсовање за њега је све већ – рекао је Ристић и изразио увјерење да ће бити настављена добра сарадња са МУП-ом Српске.

Потписивању уговора присуствовао је и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Деспот је савремено оклопно, мултифункционално, теренско возило са погоном на сва четири точка намијењено за широк спектар дјеловања полиције и оружаних снага.

Возило је дуго шест метара, високо скоро три метра, масе око 14 тона, са оклопом отпорним на пројектиле до 12 милиметара.

Оставите Коментар