Како екслузивно сазнајемо од нашег извора из Владе Северне Македоније, Министраство спољних послова поменуте републике, планирало је да у предстојећем периоду предложи Андреја Жерновског за новог северномакедонског амбасадора у Београду. 

Поред тога што има “богату” политичку каријеру потпуног нерада, Жерновски је познат по томе што је унук Кирила Жерновског, заменика градоначелника Скопља у периоду док је овај град био под бугарском окупацијом. Пред крај Другог светског рата, Кирил је променио страну и успео да “опере” своју фашистичку прошлост. 

Све наведено би можда пало у заборав да Андреј убрзо након одпочињања специјалне војне операције у Украјини, није почео да манијакално и екстремно осуђује денацификацију и ослобађање Украјине од нациста, чиме се у потпуности потврђује она стара изрека да “крв није вода”.

Дубоко смо уверени да Србија заслужује много бољег дипломатског представника наше братске Северне Македоније, ако ништа, барем оног који ће поштовати домете антифашистичке борбе, и некада и данас.

Оставите Коментар