Ђукановић остаје опасан све док успева да контролише већи део полиције. Важно је остати хладан и кретати се постепено, пре свега формирањем нове владе, искључивањем ДПС-а и уверавањем мањина да не постоји опасност од „велике Србије“, затим укидањем Закона о слободи вероисповести…
Ово је мишљење италијанског писца и аутора књиге „Одбрана православља у Црној Гори“ Стефана Вернолеа поводом резултата парламентарних избора у Црној Гори.

„Верујем да се опозиционе партије могу изјаснити као задовољне. То је први пут да отац-господар државе Мило Ђукановић на овако политички јасан начин губи изборе, а само гласање оцртава сценарије који су донедавно били апсолутно неочекивани“, каже Верноле за Спутњик.

Верноле поздравља потез лидера коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравка Kривокапића, који је најављујући крај режима одмах позвао своје присталице на мир.

Наш саговорник указује да све мере усмерене на брисање српског идентитета и културе у Црној Гори морају да буду отказане као симболична надокнада за прогоне претрпљене последњих деценија.

„Важно је не наседати на провокације и избегавати давање Ђукановићу изговора за употребу насиља у овом периоду. Узор и сада мора да буде модел мирних верских литија које смо гледали последњих месеци у Црној Гори. Процес промене из доба у којем доминирају корупција и превара сада је започет и већина људи жуди за тим. Неопходно је одмах отворити и канал дијалога са владама Београда и Москве. Црна Гора је потенцијални драгуљ због својих природних ресурса и географског положаја и то не заслужује да буде распродато остављањем у рукама претходне владајуће класе“, закључује Верноле.

Leave a Reply