Џек Марфи, некадашњи вођа специјалних операција у Ираку, каже да амерички председник Џо Бајден лично одобрава мисије на руској територији.

Џек Марфи, ветеран америчких специјалних јединица који је предводио операције на северу Ирака, а сада се бави истраживачким новинарством, објавио је на свом сајту да Централна обавештајна агенција (ЦИА) стоји иза серије пожара и експлозија у Русији, као и да ове саботаже изводи уз помоћ шпијунске службе једне НАТО савезнице.

Он је такође навео да и друге европске обавештајне службе имају оперативце који изазивају хаос у Русији, а да исте такве мисије изводе и украјинске власти, али да се то одвија без координације са ЦИА.

Марфи је поручио да ова агенција и председник Џо Бајден лично одобравају акције на руској територији које изводе амерички агенти и колеге из неименоване државе чланице Алијансе.

Ове оптужбе на рачун ЦИА Марфи је изнео после низа необјашњивих експлозија и пожара на стратешки битним и познатим локацијама у Русији последњих месеци.

Од почетка руске агресије на Украјину забележене су десетине случајева где су горела нафтна и гасна постројења, складишта горива, електране и тржни центри у Русији, а последњи такав догађај био је пожар у шопинг-молу у Kраснодарском крају на југу земље.

  • У ову кампању су укључене ћелије „спавача“ које већ дуже време постоје на тој локацији, а које је савезничка шпијунска служба активирала да би вођењем тајног рата иза руских линија омела инвазију коју је Москва покренула против Украјине – написао је Марфи.

Последњих недеља горела су два тржна центра на ободу руске престонице, у петак се запалила војна база у тој области, а на Бадње вече по грегоријанском календару ватра је захватила и складиште Сверуског института за лаке легуре у самој Москви, који је повезан с војним сектором.

Највећи удео у власничкој структури тог института држи „Ростек“, руска државна компанија из области наменске индустрије на чијем челу је Сергеј Чемезов, некадашњи колега из KГБ председника Владимира Путина. Марфи је навео да је ЦИА негирала умешаност у саботаже у Русији.

KГБ заводница оперише на Беверли хилсу
Алија Роза, бивша оперативка KГБ, која сада подучава тајне совјетске технике завођења на Беверли хилсу, изјавила је за британске медије да су руски агенти расути по САД, Уједињеном Kраљевству и широм Европе, где прате расположење јавности.

Она је, иначе, позната по тврдњи да јој је обука коју је прошла омогућила да натера било којег мушкарца да се заљуби у њу.

Оставите Коментар