Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је нова позиција Антигве и Барбуда по питању Kосова и Метохије да ће уважити резултате дијалога Београда и Приштине.

Дачић је на конференцији за медије с министром иностраних послова, имиграције и трговине Антигве и Барбуде Четом Грином у Београду подсетио да та земља није гласала за пријем Kосова у Интерпол, иако су неке од претходних влада Антигве и Барбуде признале једнострано проглашењу независност Kосова.

Он је ову позицију те земље упоредио са замрзнутим одлукама о признању независности KиМ Египта, Перуа и Доминиканске Републике.

Министар Грин рекао је да ће његова земља поштовати интегритет и суверенитет Србије и резултате дијалога Београда и Приштине.

Подсећамо, прекјуче је ођекнула вест да је Јамајка признала независност тзв. Kосова. Само дан касније, међутим, у изузетно понижавајућем потезу за лажну државу, министарка спољних послова те карипске земље је демантовала те наводе.

Због ширења лажне вести “власти” у Приштини ће покренути истрагу и врло могуће сменити амбасадорку тзв. Kосова у Вашингтону Вљору Читаку, од које је та вест и потекла.

Оставите Коментар