Стефан Станковић, лидер Омладине СПС и одборник, на седници Скупштине Града Врања у четвртак 15. априла, озбиљно је уздрмао владајуће напредњаке, критиком “да је Врање у расулу”.

Станковић је реагујући на извештај о раду градоначелника Врања Слободана Миленковића искористио скупштинску говорницу да напредњацима каже “да су упропастили град, да владају без идеја, стручних људи” и да стање у Врању “никад није било горе”.

Kолико је ствар била озбиљна показује и податак да је на његово двоминутно излагање заменица градоначелника Зорица Јовић одговарала чак десетак минута у попрепознатљивом стилу мешања жеља, фикција и заобилажења истине.

Иако је ово било помало тужно, одвратан утисак оставила је дискусија директора “Водовода” Горана Ђорђевића Ђоше, генсека СНС-а у Врању, који се Станковићу обратио увредљивим речима, само зато што се овај усудио да и јавно каже све оно што и слепци виде по Врању.

После седнице, чуло се и да је Ђоша претио младићу, показујући прави манир напредњака и право схватање демократије на њихов начин.

Што је још страшније, изгледа да је претње млађаном Станковићу упутио и шеф Савета за правна питања СНС-а Мирослав Нешић.

Подсетимо, одборници су последњи пут у Европи физички нападани 1933. у Немачкој, ако се не рачуна понашање Шешеља и Александра Вучића у Скупштини Србије.

Председник Скупштине Града Дејан Тричковић није реаговао на Ђошине увреде упућене омладинцу врањских социјалиста, и тако се сложио са таквим начином комуникације у локалном парламенту.

Сви мора да ћуте и гледају у земљу док ми лажемо, поручио је својим понашањем Тричковић, што свакако неће бити заборављено.

Реакција Станковића тумачила се у скупштинским кулоарима најпре мишљењем “да су у СПС кивни због именовања Дејана Манића за директора “Паркинг сервиса”, а затим и личним разлозима младог социјалисте, који је напао градску власт и напредњаке “због тога што СНС није дао сагласност да остане на радном месту у Фонду ПИО у Врању”!?

Било како било, ствар ће, изгледа, изаћи на велико, јер је, како Инфо Врањске сазнају, СНС званично од Београда затражио да СПС буде избачен из коалиције у Врању.

Револтирани напредњаци брже-боље су се после Станковићевих критика обрели на једној плаћеничкој телевизији, где им је уручен снимак заседања локалног парламента са говором Стефана Станковића, а који су са дописом упутили врху странке.

Врањски СНС је огорчен због сазнања „да је Станковић свој говор пријавио на одборничком клубу СПС и да је то ћутке прихваћено од свих седам одборника, као и да га је посебно подржао Мирољуб Стојчић, координатор у ГрО СПС у Врању“.

Шта ће од свега бити остаје да се види, али, једногласна је оцена – Врање ово никада није доживело.

И српски народ, ако хоће да опстане као народ и нација, мора да се потруди да нико овде више никада ово не мора да прође!

Оставите Коментар