Министар одбране Венецуеле Владимир Падрино тврди да му саветник за националну безбедност америчког председника Џон Болтон шаље поруке, у којима тражи од њега да „уради праву ствар“.

– Господине Болтон, рећи ћу вам да радимо праву ствар. Чинити праву ствар је радити оно што је написано у уставу… Чинити праву ствар је поштовати вољу народа – рекао је Падрино обраћајући се путем телевизије.

Ројтерс, међутим, напомиње да за сада није јасно да ли је Падрино мислио на недавно објављене поруке на Твитеру Болтона, у којем је директно поменуо Падрина.

​У Венецуели су 21. јануара почели режирани протести против актуелног председника Венецуеле Николаса Мадура. Председник Парламента Венецуеле Хуан Гваидо 23. јануара се прогласио за привременог шефа државе.

Сједињене Америчке Државе и низ других земаља признале су Гваида и захтевају од председника Венецуеле Николаса Мадура, ког не сматрају легитимним шефом државе, да не дозволи насилне акције против опозиције. Мадуро је Гваида назвао „марионетом Сједињених Америчких Држава“ и оптужио САД да покушавају да организују пуч у Венецуели.

Оставите Коментар