БЕОГРАД/АБУ ДАБИ – Уредник KРИK Стеван Дојчиновић притворен је у Уједињеним Арапским Емиратима у Абу Дабију, одакле чека депортацију за Србију, објавио је на Твитеру Дру Саливан, уредник Пројекта за истраживање криминала и корупције (ОЦЦРП). Дојчиновић је у Абу Дабију требало да говори на конвенцији Уједињених нација о корупцији.

Kако је Саливан објавио на Твитеру, Дојчиновић је испраћен до гејта на аеродрому у Абу Дабију, где чека лет за Србију. Према речима уредника ОЦЦРП-а, уреднику KРИK-а је речено да се налази на некаквој листи.

Дојчиновић се у међувремену огласио појаснивши да му је на аеродрому у Абу Дабију саопштено да је на „црној листи и да не може да уђе у земљу, већ да ће бити депортован назад у Србију“, објавио је јутрос Kрик. Он је казао да је на аеродром долетео јуче око 20 часова директним летом из Беогада и тада су га службеници на пасошкој контроли задржали и узели му пасош.

„Након тога су ме одвели у део аеродрома где се налази полиција. Тамо су ми узели отиске прстију, сликали ме и направили фајл. Затим су ме оставили да чекам под надзором и так након пет сати чекања рекли да ћу ујутро бити депортован у Србију“, каже Дојчиновић. Он наводи да је укупно 12 сати провео под надзором полицајаца, који су му кратко саопштили да је на „црној листи“ и да морају да га врате назад. Дојчиновић је затим под пратњом укрцан на јутарњи лет. Рекао је и да су били љубазни према њему, те да су га пустили да уз њихову пратњу оде да купи храну.

Leave a Reply