Густав Ростед инфлуенсер и блогер из Данске који је пропутовао преко 130 земаља широм света са циљем да упозна разне културе, обичаје као и саме људе земаља у којима одседа, покренуо је друштвени експеримент који је веома занимљив, а посебно Србима.

На свом Јутјуб каналу покренуо је тренд „Which Country Do You Hate The Most?“, или „Коју земљу највише не волите и зашто“?.

Циљ овог експеримента је да упозна мало дубље народ који интервјуише као и њихово размишљање о другим државама и народима.

Посебно је занимљива ситуација када је боравио у Албанији и на Косову и Метохији где је питао тамошње становнике да ли постоји земља коју не воле и због чега?

Вероватно сте већ и сами претпоставили која је то земља у питању, а то је наравно Србија.

Е сад, експеримент, као експеримент је сам по себи вемо занимљив, и држи пажњу. Али је свакако пресмешан у овом случају јер Албанци осим што су навели да мрзе Србију, као главни разлог због чега, навели су ни мање ни више већ „историју“ или једноставно ни сами нису знали зашто. Па је тако било је случајева који су помињали, рат, наводна убиства и геноциде, али главни разлог је „историја“.

Познати као нација која нема своју, па се кити и краде туђу. Албанци у овом експерименту не само да су испали плиткоумни већ су показали да су нација која мрзи без икаквог јаког разлога за то.

Неки су навели да поред Србије, не воле ни Црну Гору, Македонију и Грчку јер су то државе које су им наводно отеле земљу.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар