Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта, на деоници Стара Пазова-Нови Сад у Чортановцима.

Заједно са председником Србије, у обилазак изградње брзе пруге Београд – Будимпешта, деонице Стара Пазова-Нови Сад, дошао је и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић.

  • Имали сте 8 болесних и нисте каснили – рекао је Вучић у разговору са грађевинарима.

Како је речено у разговору са председником, на дневном нивоу било је ангажовано 800 до 900 радника.

  • 25 минута требаће нам брзом пругом од Београда до Нови Сад, максимум 30 – рекао је Вучић.

Он је навео да је толико времена иначе потребно да се колима извучете из центра Београда, и да ћемо возом моћи да идемо на кафу у Нови Сад.

  • Тунел изгледа фантастично и поглед са овог моста биће можда лепши од погледа са моста „Врла“. У септембру/октобру следеће године, ако сам добро разумео идемо возом од Београда до Новог Сада за пола сата. Ово је буквално свемир у односу на оно што смо имали. Класа изнад! Погодила нас је пандемија, али је моја молба била да градимо брзу пругу Београд-Ниш. Видећемо шта ћемо са тим, уговор је спреман, али паре још нису, обавестићемо вас кад нађемо паре – рекао је Вучић.
  • Два града ће бити удаљена као да сте отишли негде на кафу. Док обавите два-три разговора успут, већ сте стигли – рекао је председник Србије. Ми овде градимо будућност која ће остати записана у историји. Улажемо огроман новац за најмодерније пруге са просечном брзином од 200км/х. И преко овог вијадукта са погледом на Дунав и Фрушку Гору нећемо морати да успоравамо, па ћемо се и ту кретати истом брзином – каже Вучић.

Додаје да се Србија није одрекла ниједног важног инфраструктурног пројекта и да за њих има новца и подсећа на потонуће цене нафте и истиче да је то доказ да нико у свету неће знати шта нас чека.

  • Ми смо спремни, и ми молимо људе да буду спремни за рад. Чини ми се да смо се навикли на мањи обим посла, мање одговорности, али морамо брзо да се пребацицмо и покажемо да можемо да радимо више – рекао је Вучић.
  • У последња три дана Нови Сад је убедљиво најбољи по процентима што значи да ту имамо најнижи проценат заражених од великих градова, бољи чак и од Крагујевца који је веома добар- рекао је Вучић одговарајући на питања новинара приликом обиласка радова на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта, на деоници Стара Пазова-Нови Сад.

Истакао је да је Нови Сад готово угашено епидемиолошко жариште, али да морамо да будемо опрезни. – Епидемиолошка ситуација је веома повољна у самом Новом Саду и добро је да се људи тестирају и даље, да би нам долазили лакши и средње лаки болесници, а не тешки – рекао је Вуичић.

Навео је да се у Нишу ситуација умирила, али да је и даље тежа него у Новом Саду, Крагујевцу и нешто тежа него у Београду где је „под контролом, али и даље то није идеално“. Како је додао, ситуација у Алексинцу је данас много боља него пре три дана.

Оставите Коментар