Сукоб се завршио 9. новембра 2020. године, након што је у Москви одржан тројни састанак Русије, Азербејџана и Јерменије

Нови видео снимак објављен ове недеље приказује тренутак када су јерменске снаге у Kарабаху обориле азербејџански војни хеликоптер.

Видео, који је први пут подељен на Твитеру путем извештаја о рату на Kавказу, приказује азербејџански хеликоптер који покушава да слети након пада, пошто га је погодио тим ПВО Арцашке одбрамбене војске.

Датум видео снимка је непознат, међутим, верује се да се то догодило током шест недеља дугог сукоба између азербејџанских оружаних снага и одбрамбене армије Арцах у региону Kарабаха.

Током овог сукоба и Јерменија и Азербејџан најавили су обарање неколико непријатељских ратних авиона и војних летелица.

Иако је објављено врло мало снимака који поткрепљују тврдње, овај нови видео снимак азербејџанског хеликоптера који се срушио у Kарабаху помаже у верификовању неких извештаја који су се појавили у сукобу дугом шест недеља.

Други рат у Kарабаху започео је 27. септембра 2020. године, када су азербејџанске оружане снаге покренуле снажан напад на положаје одбрамбене армије Арцах, дуж јужног и северног фронта овог региона.

Сукоб се завршио 9. новембра 2020. године, након што је у Москви одржан тројни састанак руског председника Владимира Путина и његовог азербејџанског колеге Илхама Алијева, заједно са јерменским премијером Николом Пашињаном.

Оставите Коментар