У ”Центру за културну деконтаминацију” одржана је излозба о нападу на Тузланску капију у мају 1995. године, за коју лажно оптужују Србе.

Лидер Српске Деснице Миша Вацић отишао је и рекао им истину да су Муслимани сами побили своје цивиле да би окривили Србе. Изложби су присуствовали Наташа Кандић, Жарко Кораћ и остала елита другосрбијанаца.

Вацић је позивајући се на право на различито мишљење и права слободе говора, изнео научно доказане тврдње судских вештака из Израела, Француске и Чешке које несумњиво доказују да се 25.05.1995. није десило гранатирање, већ је постављен експлозив на самом тргу од стране припадника бошњачких снага.

Иако нису успели да га избаце, понео се као господин и сам је напустио Центар за културну деконтаминацију након што је завршио своје излагање пред медијима и погледао изложбу.

Присутни чланови Центра покушавали су да спрече Вацића да пред новинараима изнесе своје мишљење, међутим он је ипак изнео податке о поменутом догађају и нагласио да се увек за сваки од злочина треба чути и друга страна.

Реч је о наводној ”изложби докумената” о тузланској трагедији, којим се, после четврт века поново понављају исте антисрпске лажи из ратних времена – за које је, у међувремену, научном анализом, недвосмислено утврђено да нису истините и да скривају страшну истину о ономе шта се заиста догодило тог 25. маја 2005. године, тачно у 20.55.

Оставите Коментар