Македонац Даниел Кајмакоски направио је невиђен скандал усред Београда и испровоцирао целу Србију, због чега мора да буде избачен из емисије „Твоје лице звучи познато“! Певач је у бекстејџу током снимања друге епизоде овог шоу-програма показао сраман шиптарски симбол – албанског двоглавог орла!

Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

Нек иде на бурек

Да ствар буде гора, Кајмакоски се прославио 2014. године победом у српском такмичењу „Икс фактор“. Србији је вратио за то тако што је поновио провокацију фудбалера Ђердана Шаћирија и Гранита Џаке, који су на исти начин прославили голове на утакмици Швајцарске против Србије на Светском првенству 2018. године.

Међутим, из продукције „Емоушн“, која ради ТЛЗП, поручују да не виде ништа спорно у потезу Кајмакоског којим се пропагира „велика Албанија“.

  • Наши шоу-програми су забавног карактера и не дозвољавамо пропагирање било каквих политичких симбола и порука. Да смо помислили да је овде реч о томе, одмах бисмо реаговали, као што смо раније то чинили – поручује власник „Емоушна“ Горан Стаменковић.
Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

С друге стране, саговорници Информера шокирани су гестом младог Македонца, а појединци поручују да му треба забранити улазак у Србију!

– Вероватно је мислио да имитира Ану Оксу, бившу жену Беџета Пацолија. Дечко очигледно исказује свој став. Видео сам да ови наши опозиционари једу бурек у Борчи у знак подршке шиптарској пекари, па можда и Даниел жели да им се придружи – каже Бора Ђорђевић.

Са њим је сагласна и фолкерка Зорица Марковић, која поручује Кајмакоском да треба да га буде срамота!

  • Ако се већ прославио у нашој земљи и такмичењу, треба да се стиди! Понео се неприкладно и нефер према Србији, у којој се тренутно налази. Ипак, ми смо земља отвореног срца и граница, праштали смо и горе гестове и речи, па што не бисмо и ово – сматра певачица.

Огорчен је и посланик СНС Владимир Ђукановић:

  • Честитам му на овом поступку. Очигледно је желео да добије гласове Шиптара. Показао се као ‘баја’. Свака фукара може да дође у ову земљу, да нас понижава и вређа. И што је најгоре, да прође некажњено!

Гоца и Шашић га бране

С друге стране, Даниелов колега из „ТЛЗП“ Жељко Шашић и гостујући члан жирија Гоца Тржан не верују да је Македонац имао злу намеру.

  • Он је супер дечко, не верујем да је хтео неког да увреди. Можда није знао шта показује – сматра фолкер, а Тржанка додаје:

  • Даниел је талентован дечак, а они који се баве политиком нека коментаришу то што је урадио. Не знам у којим околностима је настала фотографија, то он треба да објасни.

Кајмакоски: Нисам знао шта показујем!

Кајмакоски за Информер тврди да није знао да је рукама показао сраман албански симбол!

  • Показивао сам фотографима своје намазане нокте. Једна од поза ми је била и ова која је изазвала скандал. Појма нисам имао да је то неки албански знак. Македонац сам и православац, никада то не бих намерно урадио. У шоку сам због свега – каже Даниел, иако остаје нејасно како није упознат са симболом „велике Албаније“, с обзиром на то да велики део становништва Македоније чине управо Албанци.

Аца Амадеус: Забраните му да крочи у Србију!

Александар Станимировић, познатији као Аца Амадеус, сматра да се Кајмакоски бесрамно наругао нашој земљи.

  • Као Србину и држављанину Србије, ово ми није пријатно. Требало би да му буде забрањен улазак у нашу земљу. Стварно ме је шокирао! – каже клавијатуриста „Амадеус бенда“.

Е. И.

Leave a Reply