Хрват Ивица Секереш усред Суботице бодрио је „коцкасте“ током утакмице Светског првенства, и то с мајицом на којој је лик усташког певача Марка Перковића Томпсона!

Ово је за Информер открио мештанин Суботице Бранко Ћирјаковић, који је због тог геста тужио Секереша за ширење националне, верске и расне мржње, пропагирање фашизма, као и за увреду осећања Срба!

Ћирјаковић је јуче позвао нашу редакцију и објаснио цео догађај и ситуацију која се десила у среду 11. јула, у току утакмице полуфинала Светског првенства у Русији Енглеска – Хрватска.

– Наиме, 11. јула Демократски савез Хрвата у Војводини и „Хрватска ријеч“ организовали су гледање утакмице Енглеска – Хрватска. На том „догађају“ један од учесника посматрао је утакмицу и навијао у мајици познатог фашистичко-усташког певача Марка Перковића Томпсона. Тај „догађај“ испратио је сајт „Суботица.цом“, па сам гледајући слике отишао у тужилаштво и поднео кривичну пријаву против НН лица – поручио је Ћирјаковић.

приватна архива/монтажа

Он је открио да је касније сазнао о коме се ради.

– Пријава је поднета за ширење националне, верске и расне мржње, увреде националних осећања Срба, Јевреја и Рома и пропагирање фашизма. Успео сам да сазнам име, презиме, место, годину и датум рођења човека и где станује. У питању је Ивица Секереш, који је у браку с Весном Секереш и у том браку има четворо деце – открио је Ћирјаковић.

Такође, овај мештанин Суботице открио је да је Секереш у једном периоду био ангажован као заменик председника месног одбора Александрово у странци Демократска заједница Хрвата.

Извор: informer.rs