Даринка Дрча (68) и њени унуци Јовица Дрча (6) и Мирјана Дубајић (21), брат и сестра Невенка (11) и Жарко (9) Рајић, Kрстан Вуковић (44) и његов син Дарко (13), Бранко Стјеља (72) и његов син Мирко (34), погинули су кобног дана, а још педесетак особа је рањено, понајвише деце.

Да Хрвати немају ни части ни образа, није никаква новина. То се потврдило после подизања прве опужнице у Србији за ратне злочине у Хрватској, конкретно за масакр на Петровачкој цести.

У Хрватској су се одмах сви дигли на ноге, води се стравична кампања против српског народа, а ствар је ескалирала дотле да су почели да прете оптужницом против Александра Вучића, али је председник Србије имао спреман бруталан одговор злочинцима из Хрватске.
„Хрвати су поубијали Србе који су тамо живели, а не Срби њих, Хрвати су протерали Србе, а не Срби њих. Никад никога нисам убио, а они јесу и то децу – рекао је пре неки дан Вучић кад су га упитали да прокоментарише најаву Хрвата да ће подићи оптужницу против њега.

Подсећања ради, на Петровачкој цести, код места Бравско на територији Републике Српске 1995. године, у налету хрватских „зрачних витезова“ погинуло је девет цивила, а међу њима четворо деце старе од 6 до 13 година.

Даринка Дрча (68) и њени унуци Јовица Дрча (6) и Мирјана Дубајић (21), брат и сестра Невенка (11) и Жарко (9) Рајић, Kрстан Вуковић (44) и његов син Дарко (13), Бранко Стјеља (72) и његов син Мирко (34), погинули су тог кобног дана, а још педесетак особа је рањено, понајвише деце.

За овај злочин оптужени су официри хрватске војске:

  • Имра Аготић (1943), командант хрватског РВ и ПВО, помоћник Главног штаба хрватске војске
  • Јосип Чулетић (1951), заменик команданта хрватског РВ и ПВО
  • Данијел Боровић (1958), командант Прве Ловачке ескадриле хрватског РВ и ПВО
  • Непознати пилот хрватског РВ и ПВО
  • Непознати пилот хрватског РВ и ПВО

Оставите Коментар