Објава Огњена Амиџића на Твитеру у којој је прокоментарисао катастрофалне пожаре у Хрватској и даље изазива бурне реакције корисника друштвених мрежа у читавом региону.

Наиме, он је написао како су сигурно и „Хрвати патили док је Србија била бомбардована“ као коментар везан за пожаре у Хрватској.

То је силно увредило Хрвате, а међу стотинама коментара упућених Огњену на рачун овога што је написао, издвојио се и један који је многе у најмању руку растужио.

У питању је корисница Твитера која се обратила водитељу назвавши га “сирочетом”, а његов одговор односио се на његовог покојног оца.

Подсећања ради, Огњенов отац Зоран Амиџић страдао је на новинарском задатку на Банији, заједно са екипом шабачког дописништва РТС-а, чији је био уредник.

Погинуо је 9. октобра 1991. године, а Огњен и дан данас не зна детаље погибије свог оца.

– И даље се званично не зна ко су починиоци тог убиства. Трудио сам се да кроз живот не преувеличавам сопствену тугу. То је за мене био један језив период, а и многи су тада губили најмилије. Научио сам да живим с тим – рекао је прошле године Огњен за “Старс”.