Више пута правио сличне проблеме.
Свака случајност је искључена – уверени су Суботичани који су данас са неверицом дочекали информацију да је њихов суграђанин на свом балкону, на Васкрс, обесио заставу Републике Хрватске и пуштао националистичке песме. Полиција је брзо реаговала, сконила заставу, ухапсила мушкарца и против њега поднела кривичну пријаву.

Subotica

Информација да је 51-годишњи Суботичанин (И. М.) на балкону свог стана зграде у насељу Прозивка обесио велику хрватску заставу прострујала је данас друштвеним мрежама. На све то ориле су се и песме контраверзног хрватског певача који је познат по величању усташтва.

Неки од коментара на друштвеним мрежама су били како је у питању чиста провокација, на овај многима свети дан, затим да је то класичан пример да један глупи потез појединца може да поруши мостове добрих међунационалних односа какви се од давнина негују у Суботици, где је мултиетичност најизраженија и суживот за пример. Док је било многих који су били гневни, дубоко повређени и увређени овим гестом, било је и оних који су смиривали ситуацију, истичући да непромишљен потез једне особе не би смео да утиче на огорченост према нашим комшијама Хрватима, или било којим другим националностима.

С обзиром да је у току полицијски час вероватно је Суботичанин рачунао да ће његова провокација дуго трајати, међутим брзом реакцијом полиције застава је уклоњена, а против особе која је провоцирала своје комшије поднета је кривична пријава за изазивање националне, расне верске мржње и нетрпељивости.

Kако је полиција саопштила, И.М. се сумњичи да је на тераси свог стана поред заставе са разгласа пуштао националистичке песме Марка Перковића Томпсона, што је узнемирило грађане.

Због кривичног дела које му се ставља на терет, мушкарцу је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

Kако се незванично сазнаје, овај мушкарац, којем су Суботичани брзо сазнали идентитет, иза себе има историју инцидентних ситуација које имају везе и са националистичким испадима, а од раније је познат полицији по више основа.

1 KОМЕНТАР

  1. I sta sad? On se hladi i uziva u kucnom pritvoru. A mi? Stoka. Sve zaboravljamo ili oprastamo. Nista kao po obicaju. Kazemo ko ga j… I prodje sve. NE. Treba mu je…t. majku i sve milo te ga isterati iz Srbije. Ili nek ostane pa da plati kaznu 500.000 din ili vise pa da ga vidim …

Оставите Коментар