Проусташка хајка против председника Србије Александра Вучића уочи његове посете Загребу не престаје! Усташки екстремисти под маском разних удружења такозваних хрватских бранитеља за понедељак најављују протесте у центру Загреба, а Вучића називају четничким злочинцем и агресором

AP/printscreen/монтажа

Усташка хајка на председника Србије почела је пошто је на заједничкој конференцији са комесаром ЕУ Јоханесом Ханом изјавио да не жели да разговара о захтеву хрватског премијера Андреја Пленковића да Србија исплати ратну одштету.

printscreen

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић изјавио је да у посету Хрватској иде у доброј вери, а да ће српску делегацију чинити стручни људи, који желе да решавају проблеме из прошлости, али да пре свега разговарају о будућности.

– Надам се да ће и друга страна бити конструктивна – истакао је српски председник и додао да је био изненађен и запрепашћен темом коју је покренуо хрватски премијер Андреј Пленковић о ратној одштети и подвукао:

– Да сам на његовом месту то питање не бих покретао. Плашим се да он и Хрватска по питању ратне одштете не само да не може ништа да добије, већ може много да изгуби – поручио је Вучић и додао да би то могао да поткрепи са „хиљадама“ аргумената.

printscreen

Како је рекао, видео је да су предвиђене демонстрације и протести против њега и Србије у Загребу током посете, али је подвукао да нема проблем са тим, јер се није плашио демострација нигде у свету, па неће ни у Загребу.

– Мој посао је да радим за Србију и грађане Србије и то ћу да радим. Желим да верујем да ће друга страна бити конструктивна – рекао је Вучић.

printscreen

Ова крајње добронамерна и цивилизована државничка изјава распомамила је хрватске екстремисте, јер су схватили да Вучић неће дозволити било коме па ни њима да од Србије праве крпу.

Вучић смета Хрватима јер нема намеру да се лажно извињава и прихвата измишљене српске злочине као својевремено Борис Тадић, Вук Јеремић, Саша Јанковић и њима слични.

Извор: informer.rs