Из затвора у Падинској скели данас је отпуштено 13 хрватских навијача „Торциде“ из Сплита, пошто су одслужили казну од 15 дана затвора, због дивљања на бензинској пумпи мол у Врчину поцетком августа, приликом путовања на утакмицу сплитског Хајдука у Бугарску.

Они су одмах депортовани за Хрватску јер им је пресудом прекршајног суда изречена и мера удаљења странаца са територије Републике Србије од годину дана.

Ови хрватски навијачи су одмах по изрицању пресуде Прекршајног суда били упућени на издржавање казне у затвор у Падинској скели, јер жалбе нису одлагале извршење пресуде.

Осуђени су у скраћеном поступку за прекршај из Закона о јавном реду и миру „непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи“.

Осталих 13 навијача из Хрватске који су у овом прекршајном поступку били ослобођени, одговарали су кривично.

Они су се прошле седмице нагодили са Другим основним тужилаштвом и признали кривицу за тешку крађу на бензинској пумпи у Врчину прошле седмице, за условне казне од шест месеци затвора с роком провере од две године и протеривање из Србије од две године.

Одмах потом они су протерани из земље, део њих 8. августа, а други део дан касније.

Навијачи из Хрватске ухпашени су 3. августа приликом повратка из Бугарске, јер су два дана пре тога направили хаос на бензинској пумпи, писањем усташких графита, крађом робе из продавнице и непристојим и безобзирним понашањем.

Извор: republika.rs

Оставите Коментар