Испред протеста српских пољопривредника, ничим изазвани наметнули су се НВО активисти Милан Погачар и Брајан Брковић. Обојица су добро познати као аутошовинисти и заговорници западних вредности, али никако као пољопривредници.

Учесници су бројних акција али као дефетистички и реметилачки фактор.

Поводом њиховог учешћа у протесте пољопривредника огласио се и Александар Вучић који је изјавио да са њима о пољопривреди нема шта да прича. А Покрет Социјалиста Војводине наводи да је срамота што српске сељаке хоће да воде усташки унук и његов колега који је кречио српску заставу јер мрзи Србију.

„Унук црногорског усташе Јеврема Брковића и његов друг Погачар са пољопривредом имају везе само онолико колико нестрпљиво чекају жетву канабиса. Како борци против насиља могу да буду Погачар и Брковић који су разбијали просторије Српске напредне странке и Покрета социјалиста у Новом Саду?

Кажу Погачар и Брковић да нису цепали српску заставу, али су зато прекречили заставу Србије. Колико је само срамно и бедно то што Новосађанима унук црногорског усташе који воли да прекречи српску заставу соли памет о насиљу и мржњи, то је увреда здравом разуму. Ни пољопривредници, ни било ко други који поштено живи од свог рада нема баш никакве везе са нерадницима и професионалним штрајкачима какви су Брковић и Погачар“, наводи се у саопштењу Социјалиста.

Оставите Коментар