Особље амбасаде Србије у Хрватској данас је у околини Глине, која је тешко погођена разорним земљотресом, доживело срамну провокацију. Док се дипломатско возило наше амбасаде кретало путем у близине места Глина, један младић је гласно узвикивао усташку паролу: „Убиј Србина“, сазнаје Информер!

Рекло би се ништа чудно од комшија Хрвата, али чињеница да се овај скандалозни инцидент догодио у дану кад је председник Србије Александар Вучић најавио помоћ Хрватској у износу од чак милион евра, оставља горак укус у устима.

Снимак погледајте ОВДЕ

Сличну провокацију, доживео је данас и председник СНВ-а Милорад Пуповац, који је вербално нападнут у Глини приликом обиласка потресом разрушеног града и околних села.

У само стотинак метара шетње средиштем града у три наврата су му групе младића добацивале увреде, називали су га лоповом, смећаром, псовали му мајку, поздрављали усташким поздравом поручујући му – убиј Србина.

Једна од група бројала је десетак млађих мушкараца, који су потом отишли комбијем и аутомобилом сплитских ознака.

Ово су дани солидарности, дани у којима се скупља Европа, наше суседне земље и сви ми у Хрватској да помогнемо рањеној Банији, Глини и Петрињи и свим другим насељима и градовима на подручју Сисачко-мославачке жупаније и суседних жупанија као што је Kарловачка, рекао је Пуповац.

  • Људи који овде долазе да би помогли, а да би потом неком викали убиј га зато што је Србин или поздрављали с усташким поздравом, не разумеју што је овој земљи потребно, ти људи помажу у једној ствари, а у другој одмажу. Нећемо томе посвећивати пажњу. Ти људи не знају шта раде, не знају шта верују, ти људи вређају оне који су дошли истим послом, као што су дошли и они, а то је да буду при руци овом граду и овим људима, овој регији, сиромашном и напаћеном делу хрватске земље – прокоментарисо је Пуповац нападе за “Јутарњи лист”.

Додаје да га то не погађа лично, јер „сада има узвишенију дужност од тога да обраћа пажњу на људе које је неко и негде поставио на криво место и усадио им у главу криве поруке“.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић послао је писмо Влади Србије у којем је замолио да се милион евра из слободних средстава пребаци Влади Хрватске као помоћ због серије земљотреса која их је задесила.

2 KОМЕНТАРА

  1. За то је крива наша влада,као у и случају земљотреса у Албанији где су послали 2мил Еура помоћи
    и спасилачке екипе

  2. Dok imamo Aleksandra Vucica izdajnika na celu vlade Srbije i proizdajnicku celu Srpsku opoziciju SRBIJI JE KUKALA MAJKA.

    Srbija je potreban Srpski Putin isti kao sto ga ima Rusija ali ga Srbija nema jer je dobar deo Srbije prodo veru za veceru pa kakav narod takve iste imamo i na vlasti od 2002-2021+

Оставите Коментар