Посланици Скупштине Црне Горе данас су са 41 глас за и 36 против усвојили Предлог за покретање поступка да ли је председник Црне Горе повредио устав.

Такође усвојени су и Предлог закона о изменама и допунама Закона о спорту, као и Предлог закона о унутрашњим пословима.

За измене и допуне Закона о спорту гласало је 75 посланика, док су два била уздржана, док је за Предлог закона о МУП-у, гласала опозиција и УРА, па је за измене гласао 41 посланик, против их је било 28, а уздржаних девет.

Предлог измена поднели су посланици опозиционе Демократске партије социјалиста (ДПС) Предраг Бошковић, Никола Ракочевић и Данијел Живковић.

Посланик ДФ-а Милан Кнежевић замолио је УРА да не гласа за Закон о МУП-у заједно са ДПС-ом, након чега је реаговао и посланик Милош Конатар, који је казао да ће радити у интересу грађана. Кнежевић је навео и да ће у понедељак ДФ послати задњу понуду парламентарној већини.

  • Ви сте гласали Предлог закона о спорту сад ДПС-ом и то нема ништа спорно. Увек ћемо се одазвати на позив на дијалог са ДФ-ом, оће ли стићи позив, на њима је. Ми смо свједоци да гледамо разне методе и стратегије ових дана па да видимо. Прихватићемо позив за разговор – нагласио је Конатар.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар