Данас је у просторијама Безбедносно-информативне агенције обележено 121. година од оснивања цивилне службе безбедности у Србији и 18 година од оснивања Безбедносно-информативне агенције (БИА), а свечаности је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

  • Са чуварима српске безбедности и сигурности. Честитам свим припадницима БИА њихов дан, са жељом да заувек запамте чињеницу да имамо само једну отаџбину – Србију и да увек буду на њеном бранику – написао је Вучић на званичном Инстаграм налогу.

Председник се у седишту Агенције састао са шефом Братиславом Гашићем и врхом БИА. Вучић и Гашић су најпре положили венац испред меморијалног зида у знак сећања на погинуле припадника Агенције, након чега је одржан свечани колегијум на којем су се обратили присутнима.

Председник Вучић захвалио се припадницима Агенције на уложеном труду и раду и истакао је да је Агенција видно напредовала у свом раду и опремљености, као и у постигнутим резултатима у претходном периоду.

Нагласио је да је неопходно и даље улагати у млад и стручан кадар и развијати техничку опремљеност Агенције. Свим припадницима Агенције поручио је да у обављању свог посла на првом месту треба да имају интерес свих грађана Републике Србије.

Директор БИА честитао је припадницима Агенције њихов дан и истакао да ће руководство наставити да улаже све своје напоре како би се материјални и статусни положај Агенције, а тиме и њених припадника, даље унапређивао. Нагласио је да је уверен да ће Агенција, као и претходних година успешно извршавати постављене задатке на добробит државе Србије и свих њених грађана који у њој живе.

Такође, овим поводом, заслужним припадницима уручене су годишње награде за допринос раду службе и изузетна залагања у раду у претходној години.

Оставите Коментар