Уочи највећег српског националног празника Видовдана, Српска Десница је пред 90 чланова из Медвеђе, конституисала одбор. Једногласно је изабран председник Дејан Симић, као и најуже руководство, које ће у будућности водити одбор.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Изборној скупштини, као гости, су присуствовали Небојша Арсић, председник општине Медвеђа, Гојко Ивановић, председник Групе грађана „За Горњу Јабланицу“, као и рођена сестра, покојног Слободана Драшковића, легендарног председника општине.
Поводом алармантне ситуације на Космету, пре скупштине је јасно поручено „Обезбедите храну за Србе на Косову и Метохији или ћемо се сами организовати и пронаћи алтернативни начин!“

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Новоизабрани председник Дејан Симић дао је подршку председнику Миши Вацићу и ставио целокупан одбор из Медвеђе на располагање.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

„Као што смо ми данас јединствени приликом оснивања одбора, тако морамо бити јединствени и у одбрани Косова и Метохије.“

Симић је у свом говору изнео и локални акциони план за побољшање услова животу у Медвеђи, са акцентом на повећање наталитета, што подразумева боље услове за труднице, породиље и породице са више деце, као и део који се тиче економског статуса, а све у складу са програмом Срспке Деснице.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Потом се обратио и Александар Здравковић, генерални секратар, који је поручио да је Српска Десница у протеклом периоду формирала одборе дуж административне линије, као и да је Српска Десница једина политичка снага на Косову и Метохији поред Српске листе.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

На самом крају, Миша Вацић, председник Српске деснице захваљујући се свима на поверењу, рекао је да Српска Десница недвосмислено у свом програму истиче да је Косово и Метохија нераздвојни део Србије, и да ће тако остати.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

„Срспка Десница је увек уз свој народ, и уколико буде потребно, спремни ћемо бранити нашу територију, наш Космет. Данас браћо и сестре, морамо бити сложни, морамо оставити по страни сва неслагања. Ваш крај, шиптарски терористи називају источно Косово, употребаљавају израз Прешевска долина, желе да га припоје лажној држави Косово. Ја вам обећавам да се то никада неће догодити. Да Српска Десница и ја то никада нећемо дозволити.“, поручио је Вацић, након чега је поздрављен громогласним аплазуом. „У редовима Српске Деснице се налазе истакнути борци и ветерани који су бранили Косово и Метохију. Два јунака су јуче изабрана да воде одборе у Бојнику и Лебану. Обећавам вам данас, пред сутрашњи Видовдан, да ћу какав год проблем да имате, заједно са својим људима ћу доћи да га заједно решимо. Вечерас, попут Косовских јунака, се сви заветујемо да ће Медвеђа остати Србија, да ће Косово и Метохија заувек остати Србија. Српска Десница је увек уз свој народ.“

Оставите Коментар