Организација ратних ветерана ОВК реаговала је данас, након што је српски свештеник уклонио албанску заставу са карауле Кошаре, окривљујући косовске институције да не воде рачуна о споменицима, преноси Зери.

Вршилац дужности председника Огранизације ратних ветерана ОВК Фатон Кљинаку истакао је да су обавештени преко медија о „овом скандалу“, док за то криве институције које не воде рачуна о тим споменицима.

  • Видели смо вест у медијима. Лоше је што косовске институције не воде рачуна о гробљима, надгробним споменицима и споменицима, о чему морају да се брину и општинске и централне институције. О сваком споменику треба бринути – рекао је Кљинаку за Зери.

Такође је окривио правосудне институције које нису успеле да ухапсе особу која се види како уклања албанску заставу на Кошарама.

  • У овом случају, да је тзв. Косово имало правосудне органе, требало је да буде одмах ухапшен, овим чином је увредио све вредности албанске нације – додао је Кљинаку.

Српски медији известили су данас да је свештеник из Београда 10. октобра уклонио албанску заставу коју је 1999. године ОВК поставила на Кошарама.

Оставите Коментар