Председник Србије Александар Вучић посетиће у понедељак Нови Пазар, који је идентификован као ново жариште корона вируса у Србији.

То је објавила, незванично, једна локална телевизија, а Танјугу је у Кабинету председника Републике информација потврђена.

Вучић ће, према Танјуговим информацијама, у Новом Пазару обићи Општу болницу, којој ће уручити 10 клиничких, статичних респиратора и три мобилна респиратора.

Председник је одлучио да посети Нови Пазар након што су је обавештен да је ситуација у том граду са ширењем цовид-19 „алармантна“.

Респиратори које ће уручити Општој болници, укупно 13, ојачаће здравствени систем Новог Пазара и омогућити Опšтој болници да се носи са тренутним стањем оболелих од корона вируса и да спремно дочека евентуални раст заражених, како они не би морали да буду упућивани у удаљене клиничке центре.

Закључно са петком, у Новом Пазару је регистровано 12 особа зараžених корона вирусом, али су тестирани и сви контакти зараžених особа, а резултати се чекају.

Надлежни из Опште болнице Нови Пазар позвали су све грађане да се стриктно придржавају мера Владе Србије и препорука надлежних институција и да без преке потребе не излазе из својих домова.

Стевановић: Нови Пазар постаје ново жариште

У Новом Пазару имамо формирање новог жаришта и тамо је већ упућен одређен број респиратора, изјавио је данас директор Инфективне клинике Горан Стевановић.

Стевановић је рекао да се у том граду јавља ново жариште, и да се активно ради на томе да се тамо у потпуности оспособи болница.

„Већ сада је тамо упућен један број респиратора, да се појача, а кренуо је и један број лекара“, рекао је Стевановић на прес конференцији.

У сваком тренутку, где год буде било потребе, каже Стевановић, пребациваће се или кадар, или пацијенти, у зависности од тога шта је најбоље за саме пацијенте.

Leave a Reply