Нови председник Kоординационог тела за Бујановац, Прешево и Медвеђу биће Александар Мартиновић, актуелни министар за државну управу и локалну самоуправу, сазнају Бујановачке од извора блиских Влади Србије.
Kоординационо тело је било без председника од смрти Зорана Станковића у октобру 2021. године.

Именовање Мартиновића за првог човека Kоординационог тела може да значи заокрет у државној политици према овом подручју, с обзиром да актуелни министар важи за једног од утицајнијих у Српској напредној странци (СНС) и има поверење председника државе Александра Вучића.

Станковић се таквом позицијом у врху државне власти није могао похвалити током свог мандата.

Његов наследник у Kоординационом телу је у политици од 1997. године, као члан Српске радикалне странке. Од 2012. године члан је Српске напредне странке, а члан је и Председништва и Главног одбора Српске напредне странке.

За народног посланика у Народној скупштини Републике Србије биран је шест пута: 2007, 2008, 2014, 2016, 2020. и 2022. године.

Током вршења функције народног посланика обављао је дужност председника посланичке групе СНС.

Министар је од прошле године.

Kоординационо тело је формирано крајем 2000. године током сукоба на југу Србије са идејом да представља спону измеђ локаних заједница са централним властима. Први председник био је Небојша Човић, након њега Расим Љајић, Милан Марковић, па Зоран Станковић.

Оставите Коментар