Из Управе полиције је саоапштено да је ухапшено 16 особа у Подгорици, међу којима и Ратка Kнежевић – наставница у пензији и мајка једног од лидера црногорске опозиције, члана предсједништва Демократског фронта Милана Kнежевића.

Саопштење Управе полиције преносимо интегрално.

Службеници Управе полиције су јутрос, поступајући на основу наредбе надлежног суда, извршили претресе на 17 локација.

Полиција је приликом предузимања ових радњи пронашла и привремено одузела оружје у илегалном посједу пушку и два пиштоља, одређену количину муниције, средстава комуникације и друге ствари и предмете.

Одузете ствари и предмети биће предмет форензичких вјештачења.

У службене просторије Центра безбједнсоти Подгорица доведено је 16 лица међу којима је и Р.K. (68) која је приликом предузимања службене радње претрес стана и других просторија ометала и омаловажавала службенике полиције.

Р.K. је лишена слободе због почињеног прекршаја из члана 11 Закона о јавном реду и миру и биће у законском року приведена на саслушање код надлежног судије за прекшаје.

У току је криминалистичка обрада свих доведених лица, а у сарадњи са надлежним државним органима сва лица за која се стекну услови прекршајне или кривичне одговорности биће процесуирана у складу са законом.

Оставите Коментар