Мигран Арутјуњанам (31) се није премишљао ни трена када су заратили Азербејџан и Јерменија – узео је пушку и од тада је на линији ватре у кризном подручју Нагорно-Карабах.

Овај момак није непознат, велико је спортско име у својој земљи, а познат је чак и српским љубитељима спорта, јер је реч о финалисти рвачког турнира на Олимпијским играма у Рију, где је поражен у борби за златну медаљу против нашег Давора Штефанека.

Штефанек је свој највећи успех у каријери постигао управо против Миграна, и то у врло неизвесној борби, а Јермен је скоро па направио инцидент у Бразилу незадовољан одлуком судија.

Арутјуњан, каже да је намеравао да скине сребрну медаљу и окачи је Штефанеку око врата (!?), јер је – цитирамо – „видео како наш рвач ужива у његовом злату“.

  • Не желим ничија објашњења нити извињења, не желим ништа да чујем. Оно тамо је била пљачка која је начињена спортисти који је 15 година посветио борби за ту медаљу. Остао сам празних шака као олимпијски шампион, али сам постао богат као особа. Срећан сам. Видим да ме људи воле, да им је жао због мене, због онога што се догодило, да желе да промене ствари, али обичан свет није у могућности то да уради. Ипак, ова љубав и наклоност неће променити моју људску природу – рекао је тада Арутјуњан 2016. године и додао због чега сматра да је „опљачкан“.
  • Након што су моји тренери уложили „челенџ“, остало је било још пет секунди до краја борбе и намеравао сам да изведем последњи напад. Али, када је борба настављена мој противник је стајао предалеко. У тренутку сам схватио да је цела борба упропашћена. Заправо, постало ми је јасно од првог „партера“ – причао је јерменски борац.
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here